nieuws

Politie voert controles horeca Eindhoven flink op

Horeca

Eindhoven gaat het drankmisbruik door jongeren in het uitgaanscentrum het Stratumseind intensiever aanpakken. Het college van burgemeester en wethouders heeft de politie en de Voedsel- en Warenautoriteit gevraagd beter te gaan controleren op het schenken van alcohol aan jongeren beneden de 18 jaar en aan personen die dronken zijn. Het college antwoordt dit dinsdag op vragen van de PvdA-fractie in de gemeenteraad.

Eerder al probeerde de gemeente tevergeefs iets te doen aan de zogenoemde happy hours. Het college wijst overigens op het fenomeen ,thuis indrinken’. Veel jongeren drinken thuis al stevig, voordat ze gaan stappen. Dat betekent volgens het college dat ook de ouders gedeeltelijk verantwoordelijk zijn voor het drankmisbruik van de jongeren.

Burgemeester Sakkers wil voor het Stratumseind op korte termijn samen met de politie en de exploitanten een integraal veiligheidsplan ontwikkelen. Daarin moet wat hem betreft ook aandacht worden besteed aan overmatig alcoholgebruik. Kroegbazen die de regels aan hun laars lappen, riskeren sluiting van hun zaak.

Reageer op dit artikel