nieuws

Praxis breidt directe import uit

Horeca

ZEIST – De bouwmarkttak van Maxeda (Praxis, Formido) gaat een groter deel van het assortiment rechtstreeks invoeren vanuit het Verre Oosten. Op dit moment ligt het percentage nog op 5 procent, terwijl buitenlandse collega’s 25 tot 30 procent scoren.

Praxis breidt directe import uit

Dat heeft Maxeda-topman Tony DeNunzio deze week gezegd op het congres What’s Going on in Retailing, zo meldt Mix Online. Door tussenschakels te verwijderen verwacht Maxeda een kostenbesparing door te kunnen voeren. Ook huismerken moeten een stevige impuls krijgen. Nu is dat bij Praxis, Formido en het Belgische Brico nog 13 tot 15 procent van de omzet, terwijl andere ketens in Europa tot 30 procent van hun omzet uit eigen merken halen.

De nieuwe strategie wordt voor een deel vormgegeven via een nieuw inkoopkantoor in Breda, waar de verschillende doe-het-zelf-ketens van Maxeda samenwerken voor internationale tenders en internetaanbestedingen.

Reageer op dit artikel