nieuws

Preventieve norm in Amstel Hotel overschreden

Horeca

In het luxe Amstel Hotel in Amsterdam is de preventieve norm die het ministerie van VROM voor legionellabesmetting hanteert, overschreden. Dat zei een woordvoerster van de VROM-inspectie vrijdag. Hoe erg de besmetting is, kan zij niet zeggen, maar het staat vast dat ‘de bacterie in dit geval nog niet op zijn ergst is en dat er nog mogelijkheden zijn om maatregelen te treffen’.

Preventieve norm in Amstel Hotel overschreden

De hotels houden regelmatig controles om een besmetting met de legionellabacterie voor te zijn. ‘Wij adviseerden het hotel om de gasten preventief niet te laten douchen. De mensen mochten wel in bad en konden eten en drinken. Dat alles leidt niet tot besmetting.’ Het hotel besloot echter tot ontruiming. Volgens de VROM-inspectie wordt het waterleidingsysteem in het hotel nu doorgemeten. In een aftakking van het systeem kan lauw stilstaand water een potentiële groeibron zijn voor de legionellabacterie. Of dat ook daadwerkelijk de oorzaak is van de besmetting, zal nog moeten blijken.

Eerder verschenen berichten over dit voorval
Gasten Amstel Hotel krijgen brief (22-10-2004, 10.30 uur)
Legionella drijft gasten uit Amstel Hotel (21-10-2004, 22.15 uur)

Reageer op dit artikel