nieuws

Principeakkoord doorstart Nighttown

Horeca

Heineken heeft een principeakkoord gesloten met de curator over de doorstart van Nighttown. Heineken neemt naar verwachting de naam, goodwill en inventaris over. Dat heeft curator Dennis Martens maandag laten weten.

Principeakkoord doorstart Nighttown

Fab Five Holding, de horecatak van de Rotterdamse uitgaansgelegenheid, ging vorige maand failliet. Nighttown is sinds enkele weken dicht. Martens verwacht dat het poppodium op korte termijn weer open kan.

Een woordvoerder van Heineken kan niet veel toevoegen aan de bekendmaking van de curator. ‘Er zit schot in de zaak. Hoe het er allemaal uit komt te zien, is afhankelijk van de inhoud van het principeakkoord. Het wachten is op de uitgewerkte tekst en die laat nog even op zich wachten’, aldus de zegsman van de brouwerij.

Het pand van Nighttown aan de West-Kruiskade is eigendom van Fons Burger. De Rotterdammer richtte de club in 1988 op in voormalige bioscoop Arena. Met het programmeren van houseparty’s wordt Nighttown een enorm succes.

Burger koopt het gebouw in 1994 van de gemeente voor 1,8 miljoen gulden. In 2001 probeert hij het pand terug te verkopen aan de gemeente voor 3,4 miljoen euro. De verkoop ging niet door, omdat de gemeente de prijs te hoog vond.

Reageer op dit artikel