nieuws

Project e-learning SVH geslaagd

Horeca

Woensdag 20 februari zijn de diploma’s uitgereikt aan de eerste groep geslaagden van de nieuwe digitale opleiding voor zelfstandig werkend kok. Dat meldt het SVH.

De eerste groep van vijftien cursisten is de afgelopen zestien maanden opgeleid in een vijftiental scholingsbedrijven. Dit zijn restaurantbedrijven die op grond van hun ambachtelijke instelling door het Gilde van Meesterkoks zijn erkend. Het theorieonderwijs werd op afstand verzorgd door middel van de internetcampus van SVH. Daarnaast verzorgden Meesterkoks een tiental workshops waar specifieke kooktechnieken en bereidingswijzen werden gedemonstreerd.

Het experiment van een kokopleiding met behulp van e-learning vormde voor alle partijen een traject van werkend leren. Voor het Gilde van Meesterkoks, voor SVH, voor de leermeester en voor de cursist. Tijdens de opleiding viel op dat leren in de werkomgeving meer discipline, planvaardigheid en doorzettingsvermogen vergt van de cursist en de leermeester dan het reguliere onderwijs. Ook wordt bij de Plusklas een nog groter beroep gedaan op de inzet en coachingskwaliteiten van de leermeester.

Reageer op dit artikel