nieuws

Record zwaarste schnitzel voor Van der Valk

Horeca

Koks van Van der Valk hebben de zwaarste schnitzel ter wereld gebakken. Woensdagmiddag slaagde het grootste horecabedrijf van Nederland erin dit record op haar naam te zetten. Van der Valk bakte in het All Sports Resort in Maurik een lap vlees van 14,5 kilo.

De deelnemende koks hadden twee pogingen nodig om tot ontlading te komen. Tijdens de eerste recordpoging ging een schnitzel van 25 kilo kapot, voordat het in de pan belandde. Vervolgens werd voor een iets ‘bescheidener’ formaat gekozen: 121 centimeter lang bij 61 centimeter breed. Het gewicht van deze schnitzel bedroeg 14,5 kilo. Deze poging slaagde.

Van der Valk onderstreept met dit record de uitspraak van medegrondlegger van het concern Gerrit van der Valk; ‘wij zijn groot geworden met grote porties’. Het record belandt niet in het Guiness Book of Record, omdat het boek alleen verbeteringen van bestaande culinaire records opneemt.

De deelnemende koks hadden twee pogingen nodig om tot ontlading te komen. Tijdens de eerste recordpoging ging een schnitzel van 25 kilo kapot, voordat het in de pan belandde. Vervolgens werd voor een iets ‘bescheidener’ formaat gekozen: 121 centimeter lang bij 61 centimeter breed. Het gewicht van deze schnitzel bedroeg 14,5 kilo. Deze poging slaagde.

Van der Valk onderstreept met dit record de uitspraak van medegrondlegger van het concern Gerrit van der Valk; ‘wij zijn groot geworden met grote porties’. Het record belandt niet in het Guiness Book of Record, omdat het boek alleen verbeteringen van bestaande culinaire records opneemt.

Reageer op dit artikel