nieuws

Recordaantal bezoekers Vlaggetjesdag

Horeca

De Vlaggetjesdag in Scheveningen zaterdag 1 juni heeft zo’n 225.000 bezoekers getrokken. Dat zijn er veel meer dan de organisatie had verwacht. In voorgaande jaren werd het evenement door hooguit door 150.000 mensen bezocht.

’Dit is een absoluut record’, aldus een woordvoerder. ‘Het is de hele dag door bijzonder druk geweest in de twee havens van Scheveningen. Die hoge aantallen bezoekers zijn ongetwijfeld terug te voeren op het mooie weer.’

De festiviteiten rond de officiële opening van het haringseizoen werden rond 18.30 uur afgesloten. De bezoekers konden zich zaterdag onder meer vermaken met demonstraties van oude ambachten, optredens van koren en popgroepen en de traditionele haringrace, waar zes historische zeilschepen aan deelnamen. Ondanks de grote drukte is het evenement vlekkeloos verlopen. Volgens de politie hebben zich geen incidenten voorgedaan.

Reageer op dit artikel