nieuws

Register Referentiefuncties Horeca gelanceerd

Horeca

SVH heeft op 1 september het Register Referentiefuncties Horeca gelanceerd. Het Register vervangt het Handboek Referentiefuncties Bedrijfstak Horeca. Alle informatie uit het oude handboek is nu online en gratis te raadplegen via www.referentiefunctieshoreca.nl.

Register Referentiefuncties Horeca gelanceerd

De horeca is de eerste branche die informatie over referentiefuncties op deze manier toegankelijk maakt, zo laat SVH weten.

Het Register is bedoeld voor zowel werkgevers als werknemers. Werkgevers kunnen met behulp van het Register hun eigen bedrijfsfuncties opstellen. Bovendien kunnen zij door vergelijking van het takenpakket met (referentie)functies bepalen in welke functiegroep een functie thuishoort. Het Register is voor werkgevers niet alleen een handig hulpmiddel, maar ook verplicht volgens de horeca-cao bij het indelen van de functies binnen een bedrijf.

Werknemers kunnen op hun beurt nagaan of hun taken overeenkomen met de functiebeschrijving en de beloning die ze ontvangen. Indien een werknemer het niet eens is met de indeling van zijn/haar functie, is in het Register de beroepsprocedure stap voor stap omschreven.

Het Register Referentiefuncties Horeca is een initiatief van CNV Vakmensen, FNV Horeca, Koninklijke Horeca Nederland, De Unie en SVH.

Reageer op dit artikel