nieuws

Ruimte voor horeca in Scheveningse haven

Horeca

Er is in de haven van Scheveningen voldoende ruimte voor nieuwe horecabedrijven. Dat blijkt uit een internetpeiling van de Haagsche Courant. Ook willen deelnemers van het referendum ruimte voor parkeergelegenheden.

Horeca, winkels, watersport, parkeerruimte en havengebonden bedrijven. Daar is volgens de deelnemers van het referendum ruimte voor in de Scheveningse haven. Kantoren zijn daarentegen minder populair. Ruim 70 procent kiest op het voorstel voor kantoren in het havengebied voor ‘liever niet’ en ‘absoluut niet’.

Zeventig mensen namen deel aan de peiling via internet. 52 Procent daarvan gaf aan dat er een referendum moet komen over de haven. Verder vindt 65 procent dat er in de haven ruimte is voor een theater of museum. Ruime 80 procent veegt het idee om een pretpark te maken rigoureus van tafel. .

Ook gaven deelnemers suggesties om ideeën op te doen. Zo zou de Navy Pier in Chicago en The Waterfront in Kaapstad moderne havens zijn met een goede uitstraling. .

Reageer op dit artikel