nieuws

Run op bungalows in kerstvakantie

Horeca

Zo’n 750.000 Nederlanders trekken er volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen op uit tijdens de kerstvakantie. Recessie of niet, er wordt masssaal geboekt. Vooral bungalowparken zijn in trek.

Run op bungalows in kerstvakantie

Dat meldt de Telegraaf. Bij Roompot, Landal GreenParks en Center Parcs stroomden de boekingen afgelopen weekeinde binnen en zijn nauwelijks nog huisjes te verkrijgen.

Commercieel directeur Bas Hoogland van Landal GreenParks vertelt in het artikel dat de capaciteit zit op ‘bijna 95 procent’. ‘We merken dat veel gezinnen en families toch op het laatste moment de kerstdagen niet thuis willen vieren.’

Vooral de vuurwerkvrije parken zijn in trek, aldus Hoogland. ‘Die zitten stampvol, met name met hondenbezitters.’ Het geldt overigens niet alleen voor de parken in Nederland, maar ook voor die in Zwitserland, België, Duitsland en Oostenrijk.

Roompot bevestigt de extreme drukte bij haar parken. Een medewerker meldt in het artikel dat ‘je snel moet zijn om nog een huisje te kunnen reserveren.’

Reageer op dit artikel