nieuws

Saudische prins koopt Fairmont Hotels & Resorts

Horeca

De Saudische prins Alwaleed bin Talal, de op vier na rijkste man ter wereld, koopt samen met de investeringsmaatschappij Colony Capital voor 3,9 miljard dollar de hotelketen Fairmont Hotels & Resorts. Alwaleed voegt hiermee 87 luxe hotels aan zijn bezittingen toe.

Saudische prins koopt Fairmont Hotels & Resorts

Colony Capital heeft sinds 1991 ruim 12 miljard dollar in hotels gestoken. Vorig jaar kocht de maatschappij nog de Raffles-hotelketen. De transactie met Colony geeft Alwaleed ook een belang in deze keten. ‘Fairmont en Raffles passen uitstekend bij elkaar’, liet de Saudische prins maandag weten.

Door de Fairmont-hotels te kopen, zet Alwaleed de Amerikaanse miljardair Carl Icahn de voet behoorlijk dwars. Vorig jaar december bracht Icahn een bod uit op 41 procent uit op Fairmont, waar hij al een belang van ruim 9 procent in heeft. Fairmont heeft dat bod afgewezen. Per aandeel is het bod van Alwaleed 13 procent hoger dan dat van Icahn.

Reageer op dit artikel