nieuws

Scapino vergroot eigen inkoopmacht

Horeca

AMSTERDAM – Het rendement van de schoenenformule Scapino neemt toe door de groeiende inkoop via het Verre Oosten. Dit stelt het bedrijf in staat meer druk te zetten op alle leveranciers.

Scapino vergroot eigen inkoopmacht

Dat zei topman Frank de Moor van Scapino bij de presentatie van de jaarcijfers van moederconcern Macintish Retail Group. Scapino werd in februari vorig jaar overgenomen en boekte in elf maanden tijd een omzet van 177 miljoen euro. Ook zusterketens als Dolcis profiteren van de inkoop via Macintosh Hong Kong.

Het afgelopen jaar opende Scapino zes nieuwe winkels. De komende drie jaar moeten er tien nieuwe vestigingen open gaan in Nederland. Een deel daarvan betreft vervanging van bestaande winkels. Verder wordt de investering in de verbouwing van de winkels naar de nieuwe formule doorgezet. ‘Het blijft een discounter, maar we willen meer onderscheid met branchevreemde bedrijven die ook schoenen verkopen’, aldus De Moor.

Reageer op dit artikel