nieuws

‘Schoolcatering maakt leerlingen snackverslaafd

Horeca

De catering op middelbare scholen maakt leerlingen snackverslaafd. Op de basisschool eten ze nog braaf hun van thuis meegekregen boterhammen op, maar op het voortgezet onderwijs is de snackbeer los.

‘Schoolcatering maakt leerlingen snackverslaafd

Dat is de conclusie van De Telegraaf op basis van onderzoekcijfers van TNS NIPO. Uit het onderzoek blijkt dat leerlingen van het voortgezet onderwijs driemaal zoveel gefrituurde producten eten. Slechts 10 procent van de scholieren zegt gezond eten lekkerder te vinden dan ongezond.

Verder blijkt dat maar liefst 87 procent van de middelbare scholieren zegt zelf invloed te hebben op de lunch. Bij de helft koopt eten in de schoolkantines, horecagelegenheden of supermarkt.

In de lunchtop-5 van de middelbare school staan onder meer witbrood, koek en snoep. Melk is verdwenen uit de top-5 in vergelijking met de basisschool. Melk heeft plaats gemaakt voor frisdranken.

Reageer op dit artikel