nieuws

Sfeer in wegrestaurants grimmiger

Horeca

De sfeer in wegrestaurants in ons land wordt steeds grimmiger. Dit komt door de toenemende frictie tussen Nederlandse chauffeurs en vrachtwagenbestuurders uit goedkopere transportlanden als Polen, Estland en Bulgarije.

Sfeer in wegrestaurants grimmiger

‘Niet dat de chauffeurs met elkaar op de vuist gaan. Maar wat je hoort aan conversaties en telefoongesprekken is overduidelijk: de Nederlandse chauffeurs zitten zich vreselijk aan die Oost-Europeanen te ergeren’, aldus een medewerker van wegrestaurant van het Venlose Routiers in Het Financieele Dagblad.

Jan Heilig van FNV Bondsgenoten spreekt zelfs van een explosieve sfeer. ‘De Nederlandse chauffeurs ervaren de intocht van de Oost-Europeanen als heel bedreigend’, aldus Heilig, doelend op reorganisatieplannen bij diverse transportbedrijven.

Met de komst van steeds meer Oost-Europese chauffeurs en het verdwijnen van Nederlandse truckers, kunnen veel wegrestaurants het behoorlijk zwaar krijgen in de toekomst. ‘De Oost-Europeanen besteden nauwelijks iets. Wel douchen ze en gaan ze naar de wc. Maar ze koken zelf buiten hun potje’, aldus de medewerkster van Routiers.

Reageer op dit artikel