nieuws

Signeersessie Cees Helder bij Van der Zalm: ‘Groot succes

Horeca

Een enorm succes, het was echt ongelooflijk.’ Dat is de reactie van Frits van der Zalm, eigenaar van Slagerij Van der Zalm in Oegstgeest op de signeersessie van topkok Cees Helder. Maandag 6 december signeerde Helder, chefkok en eigenaar van driesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam zijn nieuwste boek ‘Lekker’ in de winkel van Van der Zalm.

Signeersessie Cees Helder bij Van der Zalm: ‘Groot succes

‘Door de signeersessie heb ik die dag twintig extra boeken verkocht. Ook waren er mensen die het boek al hadden en alleen een handtekening wilden. Ik vind dat prima, als ik mijn winkel maar vol heb. Ik denk zo’n vijftig mensen meer in de winkel te hebben gehad dan normaal. Er waren zelfs mensen die al een kwartier van te voren wachtten.’

Of hij door de actie ook meer vlees heeft verkocht, kan hij niet zeggen: ‘Maar daar was het mij ook niet om te doen. Mijn doel is om onderscheidend bezig te zijn ten opzichte van het grootwinkelbedrijf. Dat is de enige kans om als kleine ondernemer te overleven.’ Van der Zalm vindt klantenbinding belangrijk. Ook houdt hij eens in de drie weken ‘kook-in’, waarbij hij in de winkel kookt en klanten advies en uitleg geeft.

Reageer op dit artikel