nieuws

Skybox ArenA niet drooggelegd

Horeca

Het publiek in de ArenA moet het vanaf zondag tijdens voetbalwedstrijden zonder alcohol stellen, maar de high society in de zogenoemde skyboxen ontkomt aan het alcoholverbod. Na overleg tussen de driehoek (gemeente, politie en justitie) en Ajax bleek dat verbieden van alcohol in de skyboxen juridisch moeilijk ligt, aldus de woordvoerster van burgemeester J. Cohen van Amsterdam.

Cohen kondigde maandag een alcoholverbod aan voor de hele ArenA. De maatregel wordt genomen om het supportersgeweld in het stadion van Ajax aan te pakken. Voor de skyboxen blijkt een dergelijke maatregel lastig. ‘De boxen moeten gezien worden als een privéruimte en daarvoor kun je niet zomaar een alcoholverbod afkondigen’, aldus de woordvoerster.

De driehoek kwam maandag met een aantal maatregelen om ongeregeldheden bij voetbalwedstrijden te voorkomen. Directe aanleiding waren de rellen tijdens en na de wedstrijd Ajax – NAC afgelopen zondag. Voor komende zondag staat de eerstvolgende thuiswedstrijd van Ajax op het programma tegen PSV. Het alcoholverbod geldt in ieder geval tot de winterstop.

Reageer op dit artikel