nieuws

Slecht weer vertraagt aspergeoogst

Horeca

Het aspergeseizoen komt dit jaar een of twee weken later op gang door het koude weer en te weinig zonlicht. Ook de vraag naar asperges is door het donkere weer nog klein, zei manager R. Willems van het Asparagus Centre in het Limburgse Horst dinsdag.

Slecht weer vertraagt aspergeoogst

De meeste boeren moeten nog beginnen met het frezen van hun akkers en het opmaken van de aspergebedden. Normaal zouden rond deze tijd in de volle grond al asperges geteeld worden, zij het verwarmd en onder plastic, aldus Willems. Maar het weer speelt de boeren parten.

Gelukkig voor de boeren in ons land is het in Zuid-Europese landen ook vrij koud, zodat er weinig concurrentie is van landen als Spanje en Griekenland, aldus Willems. De officiële opening van het aspergeseizoen is op 13 april op Texel. Willems verwacht dat het aanbod van asperges dan weer op peil zal zijn.

Reageer op dit artikel