nieuws

Sleutels Café De Hemel overgedragen

Horeca

Eigenaar Jan Veerman van café De Hemel in Volendam heeft maandag de sleutels van het pand overgedragen aan het Advies- en informatiecentrum Het Anker. Slachtoffers die het café willen bezoeken, kunnen voortaan terecht bij Het Anker.

Volgens woordvoerder Piet Reijers van het informatiecentrum is het voor de slachtoffers van de cafébrand van groot belang dat zij, als onderdeel van het verwerkingsproces, een bezoek kunnen brengen aan café De Hemel.
Eigenaar Veerman gaf kort na de brand aan dat hij daaraan belangeloos wilde meewerken. Tot dit moment was hij altijd aanwezig bij bezoeken aan het café, maar dat werd emotioneel te zwaar voor hem.

Door de sleutels van de uitgebrande uitgaansgelegenheid aan Het Anker te geven, denken beide partijen een zo optimaal mogelijke organisatie van de bezoeken te hebben gerealiseerd. De laatste bezoeken aan het café vonden plaats in april, maar veel slachtoffers tonen nog belangstelling.
Tot nu toe vonden volgens Reijers vele tientallen bezoekjes plaats aan het café waar in de nacht van oud op nieuw brand uitbrak. Dertien mensen kwamen om het leven, bijna driehonderd raakten gewond. Reijers schat dat tussen de vijftig en honderd mensen voor de eerste of tweede keer café De Hemel willen bezoeken. Jongeren bezoeken de rampplaats veelal in kleine groepjes.

Reageer op dit artikel