nieuws

Sligro-topman stopt over drie jaar

Horeca

Abel Slippens, directeur van Sligro, stopt over drie jaar bij het groothandelsbedrijf. De 54-jarige Slippens is sinds 1989 algemeen-directeur van ‘Slippens Groothandel’.

Sligro-topman stopt over drie jaar

Slippens voorspelt zijn vertrek in een interview in het weekblad FEM Business. Slippens geeft aan op zijn 57ste te stoppen bij Sligro. Hij is dan twintig jaar aan de macht bij de grootste groothandel voor de horeca.

De topman ontkent in het interview dat het succes van Sligro, waarvan de familie Slippens 34 procent van de aandelen in bezit heeft, komt doordat hij zowel directeur als aandeelhouder is. ‘Het succes zit hem vooral in onze langetermijnvisie. Wij kennen Nederland en we weten wat Nederlanders willen eten en drinken en daar verandert in de loop der jaren opvallend weinig aan’, aldus Slippens.

Slippens voorziet een verdere groei van het alsmaar groter wordende bedrijf. ‘We bereiken 10 procent van alle magen in Nederland en ik zie nog heel wat ruimte voor groei. Op termijn willen we wel naar het buitenland. Het liefst naar Scandinavië. België is qua eten, drinken, zakendoen en fiscaliteit een heel ander land dan Nederland.’

Reageer op dit artikel