nieuws

Sloop Houtrusthallen in januari

Horeca

De gemeente Den Haag begint in januari met het slopen van de Houtrusthallen. Volgens een woordvoerster mag de gemeente op 5 januari beginnen. In april moet het topsport- en evenementencomplex tegen de grond liggen.

Het complex is sinds 1999 gesloten omdat het door betonrot op instorten staat. Stukken beton vielen vanuit het plafond op de atletiekbaan. Vorig jaar besloot de gemeente de hallen te slopen, omdat renovatie te duur bleek.

Houtrust was de enige indooratletiekbaan van Nederland. Sinds de sluiting van het complex kunnen de Nederlandse Kampioenschappen indooratletiek niet meer in Nederland worden gehouden. Verder werd in het Houtrustcomplex ieder jaar de oprichting van de Molukse regering in ballingschap (RMS) herdacht en vierden Koerden er Newroz, het Koerdisch nieuwjaar.

In september werd een herdenkingsfestival gehouden voor de hallen, HoutRustZacht. Alle grote namen uit de Haagse muziekwereld leverden een bijdrage aan een concert. Ook werd toen een condoleanceregister geopend voor het complex, dat in 1937 is gebouwd.

Reageer op dit artikel