nieuws

Snacks stuk minder ongezond

Horeca

Het aandeel transvetzuren in Nederlandse snacks is enorm gedaald. Ten opzichte van 2002 daalde de hoeveelheid met maar liefst 70 procent gedaald. Daarmee worden de snacks steeds minder ongezond. Een hoge inname van transvetzuren wordt gelinkt aan hart- en vaatziekten.

Snacks stuk minder ongezond

Dat zegt de branchevereniging Algemene Kokswaren- en Snackproducenten (AKSV). De daling van het percentage transvetzuren is ver boven de doelstelling. Die ligt op 50 procent. Deze doelstelling spraken de snackproducten af in 2002.

De AKSV wil ook de hoeveelheid verzadigde vetzuren in snacks fors terugdringen. Eind dit jaar moet die hoeveelheid zijn verminderd met 30 procent.

De fraaie cijfers over de explosieve daling van transvetzuren is snacks, is volgens voorzitter Hans Vermeulen van de AKSV geen reden om achterover te leunen. Vermeulen wijst erop dat snackproducten ook de komende jaren ‘slechte vetten’ steeds meer te verbannen uit de producten.

Reageer op dit artikel