nieuws

Sodexho introduceert vingerscan

Horeca

Studenten van de Gonzaga universiteit in het Amerikaanse Spokane (Wasington) kunnen hun aankopen in de catering sinds kort betalen met hun vinger. Via de zogeheten biometrische vingerscan hebben ze geen pasje meer nodig bij de universiteitscatering van Sodexho.

Sodexho introduceert vingerscan

Het gaat om een pilot. Wanneer de test slaagt, dan overweegt Sodexho het betaalsysteem in alle Amerikaanse universiteiten waar het catert in te voeren. Het nieuwe systeem heet iMye en het werkt als een soort debiteurenkaart.

Via internet moet een tegoed worden gestort op een aangemaakt account. Bij het betalen haalt de student zijn vinger langs een sensor. Die registreert de betaling en zorgt verder voor de financiële afhandeling.

De eerste reacties op het nieuwe betaalsysteem zijn positief. ‘Mijn ouders zijn meest gerust door dit systeem, omdat ze exact weten wat ik uitgeef aan eten en drinken’, aldus één van de studenten op AMoline.com.

Reageer op dit artikel