nieuws

Speculaasbier voor een heerlijk avondje

Horeca

,Echt een bier voor het heerlijk avondje’’, zegt Christian Roosen. De vertegenwoordiger van De Brouwketel is trots op het speciaal voor de laatste maanden van het jaar gebrouwen bier dat vanaf deze week leverbaar is, Speculaasbier. Een bier met daarin speculaaskruiden verwerkt. Roosen is een fervent thuisbrouwer. Het was dan ook op zijn initiatief dat het bier vooralsnog eenmalig het levenslicht zag.

et wordt gebrouwen bij Het Anker in Mechelen, ook de makers van het Gouden Carolus-bier. Volgens Roosen is bewust gekozen voor een blond bier (6,5% alcohol) omdat de smaak van de kruiden zo beter tot zijn recht komt dan bij een donker bier het geval is. ,,Het moest een fris en kruidig bier worden, niet zoet en plakkerig.’’ Tijdens het brouwen wordt tien minuten lang een soort kruidenbuiltje meegekookt met daarin de verse ingrediënten die ook speculaas zijn kenmerkende smaak geven: kaneel, kardemom en kruidnagel. Speculaasbier is alleen leverbaar op fusten van 30 liter en kost rond de €65,- per fust, ex BTW. Info via www.brouwketel.nl.

Reageer op dit artikel