nieuws

Spygames wint Satelliet Design Challenge 2010

Horeca

Voor de zesde keer vond dit jaar tijdens de Horecava in de RAI te Amsterdam de prijsuitreiking van de Satelliet Design Challenge plaats. Eric Roest, commercieel directeur van Satelliet Meubelen beloonde het concept Spygames van Alice Mulders met de hoofdprijs.

Spygames wint Satelliet Design Challenge 2010

Mulders maakte een ontwerp waarin spiegels, zichtlijnen, spionage en oogcontact centraal staan. ‘Het gebruik van spiegels is heel verrassend en vernieuwend. Het is een variatie op de brasseriespiegel, de spiegel achter de bank. Het kijken en bekeken worden maakt het een spannend en sexy concept.

Volume

Het goed doordachte ontwerp kent geen beperkingen in het volume en kan voor alle ruimtes worden gebruikt,’ aldus het oordeel van de jury. Mulders studeert momenteel Ruimtelijk Ontwerp aan de AKV St. Joost te Breda en verwacht in 2011 af te studeren.

Haar ontwerp wordt gerealiseerd en ze krijgt een studiereis aangeboden naar de toonaangevende meubelbeurs Salone Internazionale del mobile in Milaan.

Mobiel Grand Café

De prijsuitreiking vond niet plaats op de stand van Satelliet Meubelen, de initiator achter de Design Challenge, maar in ’s werelds grootste Mobile Grand Café. Deze 100 vierkante meter grote mobiele bar werd voor de feestelijke gelegenheid op de dag van de uitreiking gestationeerd voor de entree van de Rai.

Hierdoor was het mogelijk om gedurende de gehele dag de expositie van de 6e editie van de ontwerpwedstrijd te bekijken. Deze tentoonstelling bestond, naast de ontwerpen van de genomineerden, uit een selectie van alle overige inzendingen.

De tweede plaats gaat naar het ontwerp ‘U | BAR’ van Joop Bource. Desmond Ninaber van Eijben wint de derde prijs met zijn concept ‘BARRIèRE’.

Reageer op dit artikel