nieuws

Stop versnacking stationsgebied

Horeca

Bezoekers van Leiden, die met de trein komen, worden vanaf het station direct geconfronteerd met patat en pizza. Daar moet verandering in komen. Dat zegt Abram Flippo, de nummer drie op de kandidatenlijst van het CDA voor de gemeenteverkiezingen.

Stop versnacking stationsgebied

Het is weer verkiezingentijd. Dat houdt in dat lokale politici over alles en nog wat iets te melden hebben. En dus ook over de horeca. In Leiden vindt CDA-man Flippo dat het college alleen bij uitzondering snackzaken mag toestaan in het gebied tussen het station en de stad.

‘Met gewone, leuke restaurants is niets mis. Die willen we dan ook ruimte geven in dit gebied. Met de junk-food-aanbieders willen we echter terughoudend zijn. Dat komt de kwaliteit en aantrekkelijkheid van dit gebied te goede. Vandaar dit amendement’, aldus Flippo op de Leidse nieuwskrant Sleutelstad.nl.

Het is niet de eerste keer dat CDA zich afzet tegen fastfoodzaken in Leiden. Al eerder hielde de CDA-fractie pleidooien om er voor te zorgen dat niet de hele binnenstad door snackbars zou worden bezet. Lijsttrekker Jan jaap de Haan wil de mogelijkheden om horeca te vestigen in de binnenstad via een bestemmingsplan verminderen.

Reageer op dit artikel