nieuws

Supers rekenen op forse paasbonus

Horeca

AMSTERDAM – De Nederlandse supermarkten rekenen rond de paasdagen op een omzet van 625 miljoen euro. Dat is al bijna gelijk aan de omzet die in 2005 werd geboekt rond Kerstmis.

Supers rekenen op forse paasbonus

Dat zegt een woordvoerder van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel in De Telegraaf. De kerstomzet in 2005 kwam uit op 660 miljoen euro, een bedrag dat afgelopen jaar alweer werd verhoogd naar 750 miljoen euro. Dit getal is volgens het CBL echter vertekend. ‘De kerstdagen vielen op maandag en dinsdag en voor zondag waren ook boodschappen nodig. Met Pasen heb je natuurlijk alleen maar een zondag en maandag.’

Het CBL concludeert dat het karakter van Pasen aan het veranderen is. ‘Vroeger dachten mensen met Pasen toch vooral aan een ontbijtje met wat lekkere broodjes en een eitje. Dat is verschoven naar de brunch., maar steeds meer mensen kiezen ook voor een echt luxe diner à la kerst’, aldus de woordvoerder.

Reageer op dit artikel