nieuws

Tarieven budgethotels fors gestegen

Horeca

De tarieven van budgethotels in Nederland zijn het tweede kwartaal van dit jaar extreem gestegen (33 procent) in vergelijking met het eerste kwartaal. Dit blijkt uit de onlangs verschenen American Express European Corporate Travel Index.

De populaire korte vakanties én het feit dat zakenreizigers steeds vaker in budgetaccommodaties verblijven, zijn de oorzaken van deze tarieftoename. In de landen Italië, Frankrijk en Groot-Brittannië stegen de tarieven van de budgethotels dit kwartaal met respectievelijk 22 procent, 9 procent, en 4 procent. De prijs van een kamer in het midden- en topsegment steeg in Nederland licht, namelijk met respectievelijk acht procent en drie procent.
De tarieven van budgethotels zijn in een aantal Europese steden nog meer gestegen dan het gemiddelde landelijke tarief. Zo zijn in Rome de prijzen van de eenvoudige hotelkamers in vergelijking met het eerste kwartaal van dit jaar verhoogd met maar liefst 58 procent. In Amsterdam is de stijging gelijk aan de landelijke toename van 33 procent en in Parijs en Edinburgh stegen de tarieven van budgethotels met respectievelijk 11 procent en 10 procent.

Reageer op dit artikel