nieuws

Thematische aanpak Femina 2004

Horeca

De Femina 2004 wordt van 2 t/m 10 oktober voor de 57e maal gehouden in Ahoy’ Rotterdam. Om het voor de bezoeker nog overzichtelijker en aantrekkelijker te maken is deze keer gekozen voor een thematische aanpak, waarbij het scala aan producten en diensten verdeeld wordt in vijf segmenten: Eten & Drinken, Info & Demo, Fashion & Beauty, Huis & Interieur en Winter Fun (inclusief Ski Happy). Aanbieders binnen genoemde segmenten krijgen allen een ‘eigen’ themahal met ieder een eigen uitstraling en sfeer.
Zo zullen bedrijven op culinair gebied zich kunnen presenteren rondom een centraal gelegen Kooktheater, waar tevens kookclinics en -demonstraties worden gegeven. Uiterlijke verzorging, trendy kleding, producten voor het lichaam en de menselijke geest staan centraal in de hal voor Fashion & Beauty. Hier wordt tevens een spectaculaire catwalk wordt gebouwd. Het modetheater is ieder jaar weer een druk bezocht onderdeel van de Femina. Ook Interieur is een gewild onderwerp voor de Feminabezoeker, zo wijzen de enquêtes uit. Aanbieders van meubelen, decoraties, keukens etc. zijn dus op voorhand verzekerd van een grote publieke belangstelling.
Vorig jaar vond voor het eerst de wintervakantiebeurs Ski Happy gelijktijdig plaats met de Femina, waarbij de bezoeker met één ticket toegang had tot beide beurzen. Het succes van deze formule heeft de organisatoren doen besluiten dit jaar Ski Happy te integreren in de Femina, waarvoor eveneens een aparte hal (Winter Fun) wordt ingericht. Ook deze maal weer inclusief bierstube en skibaan. Dagelijks zullen professionele skileraren hier demonstraties verzorgen. Last but not least, voorziet Femina 2004 ook in een meer algemene hal, de zogenaamde Info & Demohal. Een deel van de bezoekers komt jaarlijks specifiek naar Femina om zich te oriënteren op nieuwe trends of omdat ze op zoek zijn naar koopjes.
De Femina is vanaf 2004 een productie van VNU Exhibitions Europe en Ahoy’ exhibition, congress & event management.

Reageer op dit artikel