nieuws

Theo Ruijs geen kandidaat voorzitter KHN

Horeca

Theo Ruijs stelt zich niet kandidaat als voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ruijs, die op voordracht van de sectorvoorzitters van KHN eind vorig jaar naar voren werd geschoven, liet nog in het midden of hij zich kandidaat zou stellen als opvolger van Hajé de Jager.

Theo Ruijs geen kandidaat voorzitter KHN

Ruijs haakt daarmee in op het uitgangspunt van de voordrachtscommissie om met één kandidaat te komen. Wel zegt de ervaren bestuurder dat hij zich kandidaat zou hebben gesteld wanneer de ledenraad meerdere kandidaten voorgelegd zouden zijn.

‘Nu dat niet zo is heb ik geconcludeerd dat ik me niet kandidaat moet stellen, anders gaan er op 1 juni in de ledenraad teveel discussies door elkaar lopen’, aldus een door Ruijs uitgebrachte verklaring.

Daarmee lijkt de weg vrij voor Toon Naber. Naber is door de voordrachtscommissie gepresenteerd als kandidaat-opvolger van Hajé de Jager, die na zijn termijn stopt als voorzitter van KHN.

De sectorvoorzitters van KHN lieten eind vorig jaar weten Theo Ruijs als ideale kandidaat te zien voor het voorzitterschap van de branchevereniging. Ruijs meldde zich op advies van de sectorvoorzitters aan en sprak met de voordrachtscommissie. De commissie koos uiteindelijk voor Naber als kandidaat-opvolger.

Op 1 juni wordt de nieuwe voorzitter gekozen.

Reageer op dit artikel