nieuws

Tiësto op de Maas

Horeca

DJ Tiësto gaf zaterdagavond 10 juni een gratis openluchtconcert op een ponton in de Rotterdamse Maas voor 150.000 toeschouwers. ’s Werelds bekendste DJ trad op in het kader van de Volvo Ocean Race. Het optreden voor de Cruiseterminal kreeg de naam ‘Nature Challenge’ en was een concept van Xplo Events en Sonic One.

Tiësto op de Maas

De 75 minuten durende show was geïnspireerd op de etappes die de schepen van de Volvo Ocean Race afleggen. Daarbij werden de omliggende gebouwen, zoals het World Port Center, de Cruiseterminal, het KPN-gebouw en de Erasmusbrug, het decor voor de show. De gebouwen werden in de show betrokken door lasers, vuurwerk en videoprojecties.

Tiësto nam de toeschouwers mee van Vigo naar Kaapstad, Melbourne, Wellington, Rio, Baltimore, New York, Portsmouth en via Rotterdam naar de finish in Gotenborg. De elementen van vuur, water licht, geluid en beeld werden met een state of the art techniek aangestuurd en met elkaar gesynchroniseerd, waardoor de skyline van Rotterdam zelf de hoofdrolspeler in een ongekende muziekshow werd.

Reageer op dit artikel