nieuws

Tour stelt Valkenburg teleur

Horeca

De Tour de France heeft de horeca in Valkenburg niet gebracht wat vooraf werd verwacht. Het bezoekersaantal tijdens de etappe tussen Luxemburg en Zuid-Limburg viel tegen. Valkenburg investeerde 700.000 euro om finishplaats te zijn in het grootste wielrenevenement ter wereld.

Tour stelt Valkenburg teleur

Valkenburg rekende op een half miljoen bezoekers. Die waren er niet. Volgens de politie bezochten gisteren 300.000 mensen de Limburgse stad. Het wegblijven van toeschouwers wordt gewijd aan het warme weer. Daarnaast zouden veel mensen zich hebben bedacht bij het horen dat er een half miljoen mensen naar Valkenburg zouden vertrekken.

Op televisie was te zien dat het in het centrum van Valkenburg aan de voet van de gevreesde Cauberg rijendik stond met enthousiaste wielrenfans. Vooral omdat Nederlander Michael Boogerd als een van de favorieten gold voor de overwinning twee kilometer na de top van de Limburgse heuvel. De etappe werd gewonnen door de Duitser Kessler.

Begin deze week liet burgemeester Constant Nuytens weten een enorme horeca-injectie te verwachten door de komst van de Tour. Nuytens hoopt dat tijdens de finishdag veel ondernemers geïnteresseerd raken om te investeren in het toeristische stadje.

In 2012 moet Valkenburg hèt Europese centrum vormen voor medische toeristen. Nuytens rekent op de komst van een wellness boulevard vol met luxe hotels, toprestaurants en andere accommodaties waar patiënten na een medische ingreep kunnen aansterken.

Of de zo gehoopte wellness boulevard er gaat komen, is nog maar de vraag. Wat wel duidelijk is is dat, ondanks het ietwat tegenvallende bezoekersaantal, horecazaken toch fraaie extra omzet behaalden.

Reageer op dit artikel