nieuws

Trabocca maakt kans op Hart-Hoofdprijs

Horeca

Trabocca is genomineerd voor de Hart-Hoofdprijs, bedoeld voor de meest vernieuwende en inspirerende duurzame ondernemer gefinancierd door Triodos Bank. Het bedrijf van Menno Simons reikt koffieboeren middelen aan om meer en betere koffie te produceren.

Trabocca maakt kans op Hart-Hoofdprijs

Dat meldt Thuisbarista.nl. De prijs, een geldbedrag van 10.000 euro, wordt voor het eerst uitgereikt. De afgelopen weken kon via de website van Triodos worden gestemd op de negen genomineerden, die volgens de organisator ondernemen met hart en hoofd. Zaterdag 24 september wordt de winnaar bekendgemaakt.

Trabocca investeert in machines en het vooraf financieren van de oogst, waardoor koffieboeren zich kunnen bezighouden met de productie. De biologische koffie komt op dit moment vooral uit Ethiopië.

Reageer op dit artikel