nieuws

Twee jaar cel geëist tegen notoire eetpiraat

Horeca

De rechtbank in Alkmaar heeft twee jaar celstraf geëist tegen een 49-jarige eet- en slaappiraat. De man verbleef samen met zijn 40-jarige vriendin ruim anderhalf jaar lang hotels, pensions en bed & breakfast-accommodaties zonder te betalen. Ook ‘vergaten’ ze uitgebreide maaltijden te betalen.

Het was niet de eerste keer dat de 49-jarige verdachte zich schuldig maakte aan eet- en slaappiraterij. Volgens een gedragsdeskundige lijdt de man aan pseudo-logica fantastica, oftewel is hij een pathologische leugenaar. De verdachte sprak die constatering zelf tegen. De verdachte maakte samen met zijn vriendin een fietstocht door ons land.

De twee verdachten bekenden tijdens de zaak de zestien beschuldigingen van oplichting van voornamelijk horecaondernemers. De vrouw wist heel goed wat haar partner van plan was, toen ze eind 2003 op de fiets stapten en aan hun fietstocht begonnen. ‘We gingen toeristje spelen’, aldus de vrouw. De vrouwelijke verdachte kreeg vijf jaar geleden een relatie met de aan lager wal geraakte directeur inkoop van een groot Amerikaans bedrijf.

De 49-jarige hoofdverdachte gaf steevast een valse naam op bij het inchecken in een hotel of pension. Omdat ze geen geld hadden, verzon hij vaak dat hij zijn giro- of bankpasje was verloren en vroeg of hij honderd of tweehonderd euro kon lenen. Bij een hotel in Enkhuizen dronken de twee verdachten 56 glazen pils en 23 glazen wijn. De gedupeerde horecaondernemer uit Enkhuizen eist een schadevergoeding van 644,90 euro.

Reageer op dit artikel