nieuws

Twee jaar cel voor dood cafébezoeker

Horeca

De rechtbank in Lelystad heeft dinsdag de 27-jarige J.B. uit Urk veroordeeld tot twee jaar celstraf, waarvan acht maanden voorwaardelijk. De visser mishandelde in de nacht van 9 op 10 juli vorig jaar voor een café een man uit Emmeloord. Het 19-jarige slachtoffer viel op zijn hoofd en overleed enkele dagen later aan hersenletsel.

Het incident gebeurde tijdens een ruzie op straat, vlak voor café de Bierelier in Emmeloord. De verdachte ontkende te hebben geslagen. Hij deelde naar eigen zeggen alleen een duw uit tijdens een ruzie. In de ogen van de officier van justitie was er sprake van zware mishandeling met de dood tot gevolg. Er was vier jaar celstraf geëist.

Na het incident werd café de Bierelier op last van de gemeente enige tijd gesloten. Het etablissement kreeg een gele kaart en moet ’s nachts vroeger sluiten. Het is weer geopend onder een andere naam. De vriendenclub van het slachtoffer is op cursus gestuurd om te leren omgaan met hun gevoelens. Het graf van het slachtoffer is eind vorig jaar door onbekenden geschonden.

Reageer op dit artikel