nieuws

Uit eten immens populair

Horeca

Uit eten in een restaurant blijkt onder Nederlanders de populairste vrijetijdsbesteding. Daarnaast is ook het hotelarrangement en een massage erg populair als vrijetijdsbesteding. Die conclusie trekt belevenismarketingbureau Free for One naar aanleiding van haar halfjaarlijkse Leisure Monitor.

Uit eten immens populair

Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 5500 Nederlanders. ‘Uit de vorige Leisure Monitor kwam naar voren dat Nederlanders hotel-, beautyarrangementen en stedentrips de fijnste vrijetijdsbesteding vonden. Nu blijkt de behoefte aan ontspannende activiteiten buiten de deur vooralsnog een blijvende trend te zijn’, aldus het marketingbureau Free for One.

De Leisure Monitor is twee jaar geleden ontwikkeld door Free for One. Bij elk onderzoek wordt de populariteit van meer dan 75 vrijetijdsbestedingen onderzocht. In drie van de vier edities stond dineren op nummer één.

In de voorgaande Leisure Monitor namen hotelarrangementen de toppositie over. In de huidige monitor hebben ze weer de tweede plaats ingenomen. Daarnaast komt naar voren dat het zogeheten boerengolf op dit moment het minst populair is. De snelste stijgers zijn een dansworkshop en quad rijden.

Reageer op dit artikel