nieuws

Uitgaanscentrum Zwolle nog niet open

Horeca

De Koperen Hoogte, een nieuw winkel- en horecacomplex in Zwolle, mag de deuren nog niet openen. Eigenaar H. van der Most moet wachten tot alle vergunningen zijn verstrekt, zo heeft de gemeente Zwolle hem laten weten.

De ondernemer, bekend van de verschillende projecten die hij eerder onder handen heeft genomen, vindt dat gemeenten zich sinds de rampen in Enschede en Volendam formeler opstellen. ‘Voorheen kon je gewoon draaien, ook al waren alle vergunningen nog niet binnen. Nu moet alles van tevoren al binnen zijn.’

Volgens de gemeente wordt gewerkt aan de drank- en horecavergunning, die vermoedelijk rond 15 augustus wordt afgegeven. Daarnaast moet Van der Most een nieuwe bouwvergunning indienen. De verbouwing van de toren bij Lichtmis bleek anders uitgevoerd dan was omschreven in de eerder aangevraagde vergunning.

De zestig personeelsleden van de tot uitgaanscentrum verbouwde watertoren zitten voorlopig thuis en de honderden gasten die in de Koperen Hoogte hadden gereserveerd, zijn afgebeld. Van der Most verbouwde een voormalige kerncentrale in Kalkar tot attractiepark en opende Speelstad Oranje in een fabriekshal in het Drentse Oranje. Van der Mosts eerste project, de Bonte Wever in Slagharen, is op 7 mei volledig verwoest door een brand.

Reageer op dit artikel