nieuws

Veel buitenlandse toeristen door mooi paasweer

Horeca

Het mooie weer heeft dit paasweekeinde ruim 900.000 buitenlandse toeristen naar ons land getrokken. Daarnaast waren 400.000 Nederlanders in eigen land op vakantie. Dat heeft het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) maandag laten weten. Pasen is traditioneel de start van het toeristische seizoen.

Veel buitenlandse toeristen door mooi paasweer

Volgens het NBTC zagen ondernemers vooral dat er eerder in het seizoen wordt geboekt. Ook blijken er weer meer Duitse bezoekers naar Nederland te komen en waren er dit jaar opvallend veel Spanjaarden op bezoek in de Nederlandse steden en attracties. Opvallend noemen vooral de Keukenhof en Madurodam het grote aantal bezoekers uit India. Exacte cijfers over de groei van deze bezoekersgroep zijn pas aan het eind van het toeristenseizoen te geven.

Het mooie weer zorgde voor opvallend veel dagrecreatie op het strand, in het groene achterland, op het water en in de attractieparken, dierentuinen en de grote steden. In Friesland huurden veel mensen een bootje. Daar waren ruim 25 procent meer Duitsers dan vorig jaar. Op de Waddeneilanden waren veel ‘lastminute’ bezoekers, veelal uit Duistland. Zeeland was in trek bij vooral Franstalige Belgen, Duitsers en Nederlanders. Nederlanders gingen vooral naar Zuid-Limburg.

In de Efteling was het flink drukker dan vorig jaar. In 2006 telde het sprookjespark 47.000 bezoekers tijdens Pasen. Dit jaar waren het er 58.000. ,,Het was een gezellige drukte”, aldus de woordvoerder.

Ook Madurodam sprak van een ,,lekker druk” weekeinde. De woordvoerster denkt dat vooral de ijssculpturen in de Magic Ice Show voor veel mensen een trekker was. De Keukenhof zei zelden zo vroeg in het jaar zoveel bezoekers te hebben gehad. Een woordvoerder schat het aantal bezoekers tijdens het paasweekeinde op 90.000.

Reageer op dit artikel