Veneca Award voor Jacques Schraven

Veneca Award voor Jacques Schraven

De Veneca Award 2004 is toegekend aan Jacques Schraven. De voorzitter van VNO-NCW ontving de prijs uit handen van Hans Rijnierse, voorzitter van de branchevereniging van contractcateraars (Veneca). De prijs werd woensdagavond uitgereikt tijdens een galadiner.

Rijnierse over Schraven: ‘Hij is een actieve en succesvolle voorzitter. Als boegbeeld van het Nederlandse bedrijfsleven spant hij zich met hart en ziel in voor de belangen van het bedrijfsleven en de sector. Hij vertegenwoordigt het bedrijfsleven op al die plaatsen en al die momenten, waarop dat nodig is. Onvermoeibaar, met kennis van zaken, met duidelijke standpunten en met een “open mind” en “spelhouding” tegenover zijn gesprekspartners. Specifiek voor onze sector heeft hij zich onder meer sterk gemaakt voor het SPAK-dossier* en diverse andere belangdossiers.’

Jaarlijks reikt Veneca de Award uit aan een organisatie of persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de cateringbranche. De Veneca Award werd voor de veertiende keer uitgereikt. Onder andere oud-minister-president Ruud Lubbers won in het verleden al een de Veneca Award.

*) De SPAK geeft werkgevers korting op de loonbelasting, wat acht à negen procent op de totale loonsom bespaart. De bedoeling is daarmee de vraag naar laagbetaalde arbeid te vergroten.