nieuws

Verbouwing sterrestaurant De Leest verloopt desastreus

Horeca

De verbouwing van restaurant De Leest in Vaassen van kooktalent Jacob Jan Boerma verloopt dramatisch. De werkzaamheden bij het sterrestaurant lopen enorm uit en telkens dient er zich weer een nieuw probleem aan bij de grootscheepse verbouwing. Boerma is de wanhoop nabij.

Verbouwing sterrestaurant De Leest verloopt desastreus

Alles lijkt mis te gaan. De verbouwing zou op 22 juli moeten zijn afgerond. Het ziet er echter nu naar uit dat de officiële opening van de zaak pas is september plaatsvindt. ‘De verbouwing is één grote ramp’, stelt de Boerma, die begin dit jaar door restaurantgids Gault Millau werd uitgeroepen tot de Kookbelofte van het Jaar, in De Telegraaf.

De laatste problemen bij de verbouwingen spitsen zich toe op de schrootjes en de granolverf op de wanden van het met één Michelinster bekroonde restaurant. Daarnaast belastte de elektricien de stroomgroepen te veel, waardoor Boerma enige tijd zonder oven zat. Verder werden de spotjes in het plafond verkeerd uitgezaagd en koos de aannemer voor een andere bouwvloer dan gepland. Tot overmaat van ramp stichtten kwajongens brand in de dakplaten.

Eerder meldde Boerma de redactie van Zibb.nl/horeca dat er bij graafwerkzaamheden allerlei dubieuze leidingen, bedradingen en putten tevoorschijn kwamen. ‘Momenteel loopt de wijnkelder onder door schade aan de waterleiding’, aldus een ietwat radeloze Boerma in mei. Verder gaf hij drie maanden geleden aan dat de openingsdatum van 22 juli niet in gevaar zou komen. Sinds begin deze maand is een beperkt deel van De Leest open voor gasten. Het restaurant behoort inmiddels tot de top van de Nederlandse eetgelegenheden en maakte in de jongste Lekker een reuzensprong van plaats 54 naar 23.

Reageer op dit artikel