nieuws

Vergane Glorie Almelo al dicht

Horeca

Drie maanden na de opening is de Vergane Glorie in Almelo alweer dicht. Klachten over geluidsoverlast hebben het grootste café van het land de das omgedaan. Eigenaar Roel de Boer is aangeslagen.

,,Het pand blijkt geïsoleerd tot 85 decibel. Terwijl deze formule 100 nodig heeft. De laatste weken hebben we de muziek zachter gezet. Toen daalde de omzet gelijk met ruim 60 procent. Voor extra isolatie is een bouwvergunning nodig. En omdat het een rijksmonument is, is het de vraag of we die krijgen.’’ Samen met verhuurder Heineken en de gemeente Almelo is De Boer op zoek naar een oplossing. ,,De formule aanpassen? Er een grand café van maken? En ben ik daar dan wel de juiste ondernemer voor?’’ De Boer benadrukt niet failliet te zijn. ,,De exploitatie is stopgezet. In principe heeft het geen gevolgen voor de Vergane Glorie’s in Zwolle en Doetinchem. Maar als dit fout brengt dat wel schade toe aan de naam. Ik ben al 25 jaar horecaondernemer en nog nooit failliet gegaan. Dat ben ik nu ook niet van plan.’’

Reageer op dit artikel