nieuws

Vers magnetronvlees nieuw in super

Horeca

OUDEWATER – Vlees- en vleeswarenbedrijf Brandenburg introduceert binnenkort vers vlees dat vanuit de magnetron kan worden bereid. Het product wordt verkocht onder de merknaam Diner Gemak.

Vers magnetronvlees nieuw in super

Verschillende supermarktketens leggen het nieuwe product binnenkort in de vleeskoeling. Dat zei directeur Loek Brandenburg maandag op de Britse voedingsmiddelenbeurs IFE 2007. Al eerder probeerden producenten vers vlees magnetrongeschikt te maken, maar tot nu toe is dit geen succes geworden, zo meldt Meat and Meal op zijn website.

Producten
Een kok zal in diverse winkels kookdemonstraties houden om consumenten te laten zien dat voorverpakt vers vlees ook in de magnetron kan worden bereid, zonder dat het zijn smaak verliest. De producten die worden verkocht zijn onder andere speklapjes, steaks à la minute en rundvlees.

Nieuwe verpakking
Volgens Brandenburg kan zijn product wel succesvol worden, omdat het anders is verpakt. De verpakking bevat een bovenfolie terwijl het vlees vacuüm in een skinfolie in het vleesschaaltje ligt. ‘Als je de bovenfolie eraf haalt, kun je het vlees in de skinfolie in de magnetron zetten. Bijkomend voordeel van deze manier van verpakken is dat het vlees 15 tot 21 dagen houdbaar is’, aldus Brandenburg.

Gaar
Het vlees wordt – afhankelijk van de soort in twee tot zes minuten gaar. Het vleesbedrijf is met deze double-wrap techniek de eerste in Nederland die vers vlees magnetron geschikt heeft gemaakt.

Reageer op dit artikel