nieuws

Vertrek toplieden kost InBev 31 miljoen

Horeca

Het vertrek van drie topmanagers vorig jaar heeft bierbrouwer Inbev 31 miljoen euro gekost. Een behoorlijk deel daarvan is naar scheidend topman John Brock gegaan. De vakbonden hebben woedend gereageerd op dit cijfer.

Vertrek toplieden kost InBev 31 miljoen

De qua volume grootste brouwer ter wereld ligt in eigen land fors overhoop met de vakbonden rond een reorganisatie die vijfhonderd banen kost en de plannen om de brouwerij in Hoegaarden te sluiten.

Dat melden verschillende Belgische media. John Brock werd vorig jaar redelijk onverwacht opzij geschoven en vervangen door de Braziliaan Carlos Brito. Inbev is een fusie tussen het Belgische Interbrew en het Braziliaanse Anbev.

‘Ik word hier echt stil van. Dit bedrag staat in geen enkele verhouding tot de vergoeding die de vijfhonderd Belgen die nu hun baan verliezen straks zullen meekrijgen’, zegt een boze vakbondsbestuurder in De Telegraaf.

De 31 miljoen euro is verdeeld onder gedelegeerd bestuurder John Brock, hoofd West-Europa Stuart Gilliland en het hoofd Asia-Pacific Patrice Thys. ‘Het betreft hier een globaal bedrag dat een aantal kosten omvat, die in 2005 gemaakt zijn en provisies voor toekomstige kosten waaronder pensioenbetalingen’, licht een woordvoerder van Inbev toe. De betaling in cash aan het drietal vormt slechts een fractie van het vermelde totaalbedrag, stelt het bedrijf.

Reageer op dit artikel