nieuws

Vrijstaande douches

Horeca

De Duitse sanitairfabrikant Hansgrohe speelt in op deze ontwikkelingen door stand-alone doucheconcepten te presenteren van geavanceerde ontwerpers. De doucheruimtes zijn niet gebonden aan een hoek, een wand en in een aantal gevallen zelfs niet aan een badkamer. Ze zijn volkomen vrijstaand en simpel te installeren. Cirkelvormig, strak en vernuftig. Dit minimalistische doucheconcept komt uit de […]

Vrijstaande douches

De Duitse sanitairfabrikant Hansgrohe speelt in op deze ontwikkelingen door stand-alone doucheconcepten te presenteren van geavanceerde ontwerpers. De doucheruimtes zijn niet gebonden aan een hoek, een wand en in een aantal gevallen zelfs niet aan een badkamer. Ze zijn volkomen vrijstaand en simpel te installeren.

Cirkelvormig, strak en vernuftig. Dit minimalistische doucheconcept komt uit de koker van de Franse topdesigner Philippe Starck. De gebruiker wordt geheel omsloten door een ruim vallend, geplisseerd gordijn. Eén van de drie stangen die het transparante geraamte vormen, zorgt tevens voor de watertoevoer. De royale hoofddouche van de Axor Starck zorgt voor een overvloedige doucheregen.

De Pharo Cocoon is een echte eyecatcher. De vormgeving roept associaties op met een futuristische ruimtecapsule. De glanzende halftransparante cabine is gemaakt van een zachte kunststofsoort. De Cocoon is leverbaar in drie space-kleuren: blauw, groen en oranje. Wie houdt van iets minder heftig, kan kiezen voor transparant wit. Het concept verwijst ook naar zachtere, organische vormen. Vandaar de naam Cocoon. Een cocon die als een tweede huid om je heen past en waarin je heerlijk kunt wegdromen. De cabine is licht; hij weegt niet meer dan 85 kilo. Slechts een watertoe- en afvoer is vereist.
Voor informatie: Hansgrohe, Haarlem. Tel. (023) 531 91 14
.

Reageer op dit artikel