nieuws

Vrouw langer vast na aanschaf ijssalon met fiscusgeld

Horeca

De vrouw, die een half miljoen euro op haar rekening kreeg gestort door de fiscus, wordt langer gegijzeld door de Belastingdienst. Volgens de rechtbank draait de vrouw de Belastingdienst een loer. Met het verdwenen belastinggeld zou een ijssalon in het Utrechtse Hoog Catherijne zijn aangeschaft.

Dat zou blijken uit een afgeluisterd telefoongesprek, zo meldt De Telegraaf. De vrouw kreeg vorig jaar per ongeluk 479.878 euro op haar rekening gestort. In plaats van het terug te storten, gaf ze het geld volgens eigen zeggen aan haar toenmalige vriend. Die gebruikte het geld vervolgens voor de aankoop van een ijssalon, dure auto’s en een haartransplantatie.

Eerder liet de vrouw weten dat ze door haar ex wordt bedreigd, om maar vooral niets te melden over de zaak. De 33-jarige Amsterdammer, moeder van een 10-jarige dochter en werkzaam bij de parketpolitie op het Amsterdamse gerechtshof, houdt vol dat ze niets weet van het verdwenen belastinggeld.

Reageer op dit artikel