nieuws

Vuilophalers Leidseplein weggestuurd

Horeca

Ondernemers op het Amsterdamse uitgaansplein Leidseplein liggen door de vuilstaking in de stad danig overhoop met vakbond Abvakado FNV. Vrijdag werd een door ondernemers ingehuurd particulier vuilophaalbedrijf op het Leidseplein tegengehouden door stakers van de reinigingsdienst.

Vuilophalers Leidseplein weggestuurd

Directeur Kees Verhoeven van MKB-Amsterdam is niet te spreken over de handelwijze van de stakers. ‘Wij zijn geen partij in dit conflict. Als ondernemers mensen inhuren, is dat geen staking breken. Als de gemeente derden inhuurt, wel’, aldus Verhoeven op Parool.nl.

Verhoeven wordt in zijn mening gesteund door waarnemend burgemeester Lodewijk Asscher.

Stakingsleider Ron Rumkorf van Abvakabo FNV over de situatie vanochtend op het Leidseplein: ‘Ik zei: jullie kunnen beter stoppen, óf jullie hebben straks tien man tegenover jullie’. Hierna dropen de vuilophalers af van het Leidseplein.

De vakbond liet vrijdagochtend weten dat er een behoorlijke kans is op een akkoord. Daarmee lijkt een einde van de staking van reinigingspersoneel niet ver weg. Het Amsterdam Toerisme en Congres Bureau (ATCB) heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over het vuil in de stad. Zeker nu veel toeristen via mobiele telefoons foto’s maken van de vuilresten en deze via internet verspreiden.

Reageer op dit artikel