nieuws

VWA controleert frituurvet in de horeca

Horeca

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) neemt de komende maanden het frituurvet in de horeca onder de loep. Tot en met juni gaan controleurs van de keuringsdienst bij circa zevenhonderd snackbars, cafetaria’s en restaurants monsters nemen van het gebruikte frituurvet. De VWA maakte donderdag bekend het frituren in vloeibaar vet te stimuleren, omdat het beter is voor het cholesterolgehalte, hart en bloedvaten dan vast vet.

Eerder deze week is het Voorlichtingsbureau Magarine, Vetten en Oliën samen met Koninklijk Horeca Nederland (KHN) de campagne ‘Verantwoord frituren’ begonnen. Volgens deze organisaties gebruiken nu negen van de tien horecabedrijven vast frituurvet. Hierin zitten verhoudingsgewijs meer verzadigde vetten, die een verhoogd cholesterolgehalte opleveren en een risico zijn voor hart- en vaatziekten.

Reageer op dit artikel