nieuws

Wal-Mart biedt op Russische keten

Horeca

MOSKOU – Wal-Mart wil de Russische retailketen Ramstore overnemen. De gesprekken zouden zich al in een vergevorderd stadium bevinden.

Wal-Mart biedt op Russische keten

Dat meldt het Russische persbureau Interfax op gezag van niet met name genoemde bronnen binnen de Russische retailwereld. Ramstore beschikt over 63 warenhuizen en boekt een omzet van omgerekend ongeveer 800 miljoen euro. Wal-Mart zou ook met andere Russische retailers in gesprek zijn om zo binnen te kunnen komen in de snelgroeiende retailmarkt in Rusland.

Ramstore is eigendom van het retailbedrijf Ramenka. De laatste weken deden al geruchten de ronde dat aandeelhouders van Ramstore af zouden willen. Het bedrijf heeft dit formeel ontkend. Een woordvoerder van Wal-Mart wil niet ingaan op het verhaal van Interfax, terwijl het persbureau Bloomberg niet is teruggebeld door het hoofdkantoor van Ramenka in Moskou.

Reageer op dit artikel