nieuws

Waterschade blijft probleem Beate Uhse

Horeca

FLENSBURG – Het Duitse erotiekconcern Beate Uhse heeft ook in het eerste kwartaal van dit jaar nog last gehad van de waterschade bij zijn Nederlandse distributiecentrum. De schade leidde tot problemen met de orderafhandeling waardoor de resultaten onder druk stonden.

Waterschade blijft probleem Beate Uhse

Dat maakte het concern maandag bekend. Door de vertraagde levering en het mislopen van inkomsten daalde de omzet met 10 procent tot 73 miljoen euro. De winst ging omlaag van 6,4 miljoen euro naar 1,4 miljoen euro. Bij het distributiecentrum in het Zeeuwse Walsoorden sprong eind november een sprinkler waardoor het hele pand blank kwam te staan. Daardoor werd ook de kerstverkoop bedorven. Volgens topman Otto Christian Lindemann blijven de gevolgen van de waterschade de rest van dit jaar nog merkbaar.

Beate Uhse is in Nederland, naast het verstuurcentrum in Zeeuws-Vlaanderen, actief met de sekswinkelketen Christine le Duc en de postorderdienst Pabo. Het is het grootste erotiekbedrijf ter wereld met een export naar meer dan zestig landen.

Reageer op dit artikel