nieuws

Wine Professional is een verhaal apart

Horeca

Geen snack- of folderjagers in spijkerbroek maar goed geklede dames en heren die met grote regelmaat hun neus laten dalen in een fraai glas kwaliteitswijn. Slecht een paar minuten wandelen van de Horecava doemt in het RAI gebouw een totaal andere beurs op: de Wine Professional.

Wine Professional is een verhaal apart

Deze zelfstandige beurs, parallel lopend aan de Horecava, toonde de top van de Nederlandse wijnimport en enkele buitenlandse wijnhuizen. Zoals Accents & Terroirs uit Frankrijk. Woordvoerster van deze standhouder Regina Yemsi is razend enthousiast over deze wijnbeurs.

‘Goed georganiseerd, goede service en prima publiek’, evalueert de Française. ‘In vergelijking met Frankrijk is deze wijnbeurs erg klein. En dat biedt juist mogelijkheden, want beursbezoekers hebben tijd. Als Wine Professional volgend jaar weer plaatsvindt, dan ben ik er wederom bij. Deze beurs heeft namelijk toekomst.’

Standhouder Paul Pieter Peek van Passport Wijnen uit Soest tempert de euforische woorden van Yemsi enigszins, maar blijft gematigd positief over Wine Professional. ‘Vroeger stonden we op de Horecava. Door het beperkte aanbod van wijn kreeg onze stand veel bezoekers. Nu is er veel meer concurrentie. Deze beurs kan in mijn ogen nog een stuk beter. Bijvoorbeeld door duidelijk te communiceren dat we niet op de Horecava zitten, maar eigen zalen hebben. Verder heeft de beursorganisatie helaas niet het lef gehad om het nog groter aan te pakken. Het voordeel van zo’n gescheiden beurs is wel dat we geen last hebben van frituurlucht en luidruchtige bierdrinkers. En er is te weinig zitruimte bij de stands om rustig een wijn te proeven. Maar al met al ben ik redelijk tevreden hoor.’

Reageer op dit artikel