nieuws

Winst Macintosh komt fors hoger uit

Horeca

MAASTRICHT – Het detailhandelsconcern Macintosh Retail, moederbedrijf van onder meer Halfords, BelCompany, Scapino en Kwantum, heeft in 2006 een winst behaald van 46 miljoen euro tegen 32,9 miljoen een jaar eerder.

Winst Macintosh komt fors hoger uit

Dit blijkt uit de definitieve cijfers die de onderneming donderdag heeft gepresenteerd. Tijdens de presentatie van de voorlopige cijfers begin januari zei de onderneming dat de winst op minstens 44,4 miljoen euro uit zou komen. De omzet bedroeg vorig jaar 914,5 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat kwam uit op 64,7 miljoen euro en dat is een stijging met ruim 65 procent. De stijging is deels te danken aan de aankoop van Scapino. Daarnaast steeg de omzet door de uitbreiding van het aantal BelCompany-winkels.

Reageer op dit artikel